RODZAJ: pieczywo pszenno-żytnie na naturalnym zakwasie żytnim
OPIS: Chleb do żurku to oryginalna forma do podania np. wielkanocnego żurku lub barszczu białego. Z powodzeniem można go również użyć do podania innych potraw np. gulaszu. Po odpowiednim przygotowaniu – tylko lekko nasiąka od środka, natomiast z zewnątrz pozostaje suchy i chrupiący. Najlepiej przygotować go w dniu, w którym będzie podany, choć – dzięki podpieczeniu go bezpośrednio przed użyciem – następnego dnia też będzie smaczny i chrupiący.
Alegreny:
Wartość odżywcza
1181 kJ/282 kcal w 100 g
Tłuszcz 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 54,6 g
w tym cukry 1,8 g
Błonnik 3,6 g
Białko 9,1 g
Sól 1,8 g
Designed by Spring Leading Theme: Screenr | Stworzone przez FameThemes
Polityka Prywatności Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies.