RODZAJ: pieczywo pszenno-żytnie na naturalnym zakwasie żytnim
OPIS: Chleb do żurku to oryginalna forma do podania np. wielkanocnego żurku lub barszczu białego. Z powodzeniem można go również użyć do podania innych potraw np. gulaszu. Po odpowiednim przygotowaniu – tylko lekko nasiąka od środka, natomiast z zewnątrz pozostaje suchy i chrupiący. Najlepiej przygotować go w dniu, w którym będzie podany, choć – dzięki podpieczeniu go bezpośrednio przed użyciem – następnego dnia też będzie smaczny i chrupiący.
Alegreny:
Wartość odżywcza 1181 kJ/282 kcal w 100 g Tłuszcz 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 54,6 g w tym cukry 1,8 g Błonnik 3,6 g Białko 9,1 g Sól 1,8 g
Designed by Spring Leading Theme: Screenr | Stworzone przez FameThemes Polityka Prywatności Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies.