Chleb do żurku

Chleb do żurku

RODZAJ: pieczywo pszenno-żytnie

OPIS: Chleb do żurku z dodatkiem zakwasu pszennego i drożdży. Oryginalna forma do podania np. wielkanocnego żurku lub barszczu białego. Z powodzeniem można go również użyć do podania innych potraw np. gulaszu. Po odpowiednim przygotowaniu – tylko lekko nasiąka od środka, natomiast z zewnątrz pozostaje suchy i chrupiący. W smaku przypomina klasyczny chleb pszenny. Najlepiej przygotować go w dniu, w którym będzie podany, choć – dzięki podpieczeniu go bezpośrednio przed użyciem – następnego dnia też będzie smaczny i chrupiący.

Alegreny:

Wartość odżywcza
1181 kJ/282 kcal w 100 g

Tłuszcz 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 54,6 g
w tym cukry 1,8 g
Błonnik 3,6 g
Białko 9,1 g
Sól 1,8 g

Call Now Button