OPIS: Pieczywo jaglane jest smaczne, aromatyczne i charakteryzuje się dużą zawartością błonnika pszennego. Jego głównym składnikiem jest kasza jaglana otrzymana z nasion prosa. Co warto wiedzieć:kasza jaglana – otrzymuje się ją z nasion prosa. Zawiera dużo , łatwo przyswajalnego białka. Wyróżnia się wysoką zawartością witamin z grupy B, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego oraz żelaza. Siemię lnu – wyróżniające się bardzo wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest naturalnym źródłem cynku, żelaza, kwasu foliowego, magnezu, witamin z grupy B i białka. Słonecznik – poprawia koncentrację, uspokaja oraz obniża ciśnienie krwi. Zawiera też witaminą A poprawiającą widzenie oraz witaminę D, zapobiegającą krzywicy i osteoporozie. Płatki pszenne – wyróżniają się wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych , są bogate w skrobię , witaminę B1, minerały i mikroelementy (żelazo, potas, fosfor). Wysoka zawartość tokoferolu w płatkach pszennych sprawia , że polecane są przy chorobach wątroby i skóry.
Alegreny:
Wartość odżywcza 1057 kJ/252 kcal w 100 g Tłuszcz 3,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g Węglowodany 42,8 g w tym cukry 2,5 g Błonnik 5,6 g Białko 9,1 g Sól 0,2 g
Designed by Spring Leading Theme: Screenr | Stworzone przez FameThemes Polityka Prywatności Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies.