Chleb orkiszowy

Chleb orkiszowy

RODZAJ: pieczywo mieszane

SKŁADNIKI PRODUKTU: mąka orkiszowa, mąka pszenna graham, słonecznik.

OPIS: Chleb wytwarzany z pszenicy orkiszowej, której zdrowotne, a nawet lecznicze właściwości znane są już od dawna. Zaleca się aby naszą codzienną dietę wzbogacać o produkty orkiszowe z uwagi na ich liczne prozdrowotne właściwości. Orkisz wspiera nasz organizm w okresie jego osłabienia i zmniejszonej wydolności przyspieszając regenerację, jest pomocny przy różnego typu zakażeniach organizmu, alergiach, niedożywieniu oraz przy wielu schorzeniach. Korzystnie wpływa na funkcjonowanie całego układu nerwowego oraz takich organów jak wątroba i nerki. Dzięki dodatkowego wzbogaceniu polskiego orkiszu o nasiona roślin oleistych, uzyskano wyjątkową kompozycję, która łączy w sobie prozdrowotne oddziaływanie na nasz organizm oraz wspaniały smak, stając się w ten sposób wzorem zdrowej żywności, której coraz częściej poszukują konsumenci.

Alegreny:

Wartość odżywcza
1124 kJ/268 kcal w 100 g

Tłuszcz 7,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
Węglowodany 35,4 g
w tym cukry 7,3 g
Błonnik 7,0 g
Białko 11,5 g
Sól 0,8 g

Designed by Spring Leading
Theme: Screenr | Stworzone przez FameThemes
Polityka Prywatności
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies.
Call Now Button